Turto banko Finansų departamentui vadovaus Mindaugas Liutkus

2024-09-27

Centralizuotai administracinės paskirties valstybės nekilnojamąjį turtą valdančio VĮ Turto banko vadovų komandą papildė Mindaugas Liutkus, kuris nuo rugsėjo 26 d. pradėjo eiti Finansų departamento direktoriaus pareigas.

Naujasis Finansų departamento direktorius yra sukaupęs reikšmingą ir ilgalaikę patirtį ne vienoje tarptautinėje bendrovėje. Iki prisijungimo prie VĮ Turto banko M. Liutkus dirbo bendrovėje „Brikers LT“, kurioje užėmė finansų vadovo pareigas. Prieš tai vadovavo verslo kontrolės ir analizės departamentui akcinėje bendrovėje „LTG CARGO“, ilgą laiką dirbo „Nordea“ banke, kuriame buvo atsakingas už finansų funkciją bei buvo šalies kontrolieriumi. Didelę tarptautinę patirtį M. Liutkus sukaupė dirbdamas bendrovėje „Omnitel“, kurioje glaudžiai bendradarbiavo su kolegomis iš Šiaurės Europos šalių.

M. Liutkus yra įgijęs vadybos ir verslo administravimo magistro laipsnį Vilniaus universitete.

Per ilgą karjerą įvairiose bendrovėse jis sukaupė strateginio planavimo, veiklos efektyvumo, kaštų kontrolės, finansų valdymo ir modeliavimo, piniginių srautų valdymo bei daug kitos reikšmingos patirties, kuri padės užtikrinant efektyvią VĮ Turto banko veiklą ir skaidrumą.

M. Liutkus Finansų departamento direktoriaus pareigose pakeitė birželį Turto banką palikusį Ernestą Česoką.